Patalpų vėsinimas. Kodėl apie tai reikia žinoti ?

Noras vėsinti patalpas priklauso nuo sezono. Pavasarį rudenį ir žiemą poreikis vėsinti patalpas praktiškai išnyksta.Vasaros pradžioje saulei prišildžius patalpas prasideda kondicionierių pirkimo bumas. Tuomet dažnai pirkėjas perka kondicionierius vadovaudamasis principu, kas greičiau ir pigiau sumontuos.
Vasarą kai patalpose temperatūra viršija 30 laipsnių kondicionierius tampa išsigelbėjimu.  Toks skubėjimas neretai veda prie to kad įsigyjama ne visada tinkamiausia įranga.
Tad kaip pasirinkti kondicionierių, kokiais kriterijais vadovautis, į kokius parametrus atkreipti dėmesį ir ar iš viso verta jį įsirengti.O gal yra kitokių patalpų vėsinimo būdų.

Kondicionierių triukšmo lygis
Jeigu jūs nutarėte įsirengti kondicionierių miegamajame, arba jeigu kondicionieriaus išorinis blokas montuojamas prie jūsų arba priešais kaimynų langus, tuomet ypač reikia atkreipti dėmesį į kondicionieriaus triukšmo parametrus. Triukšmo lygis matuojamas decibelais (dB). Mažesnis nei 25 dB triukšmas paprastai negirdimas.
Daugumos kondicionierių vidinių blokų triukšmo lygis yra nuo 26 iki 36 dB, o išorinio bloko 38-54 dB. Atrodo išsirinkti tylų kondicionierių nesudėtinga. Tačiau nėra viskas taip paprasta; gali pasirodyti kad kondicionierius su 26 dB triukšmo lygiu dirba garsiau negu kondicionierius su 32 dB triukšmo lygiu. Ir jokio stebuklo čia nėra. Tiesiog kondicionieriai gali dirbti įvairiais režimais. Triukšmą kondicionieriaus vidiniame bloke sukelia ventiliatorius, oro srautas per radiatorių ir groteles.
Triukšmo lygis nurodomas reklaminiuose bukletuose dažniausiai būna matuojamas kondicionieriui dirbant esant mažiausiam oro srautui. Tačiau dirbant šiuo režimu kondicionieriaus šaldomoji galia yra žymiai mažesnė. Dirbant pilnu pajėgumu kondicionieriaus triukšmas tampa nepalyginamai didesnis.

Ką reikia žinoti pasirenkant kondicionierių
Kondicionierius nėra standartinė buitinė technika, kurią įjungtus į “rozetę” veikia. Svarbiausia kaip profesionaliai ji sumontuota ir kokios aptarnavimo garantijos. Kondicionieriaus veikimas labiausiai priklauso nuo darbuotojų, atliekančių montavimo ir priežiūros darbus, kvalifikacijos.
Praktika rodo, kad 80 proc. problemų atsiranda dėl nekvalifikuotų montuotojų kaltės.
Aukščiausios kokybės prekių pasiūla dar negarantuoja problemų nebuvimo, ypač susijusio su “žmogiškuoju faktoriumi”.  Atminkite, kad prieš parenkant kondicionierius, įmonės atstovas privalo aplankyti patalpas, kuriose numatomi darbai. Teisingai išrinkti vietą gali tik specialistas. Aišku, prieš tai turi išklausyti užsakovo pageidavimus. Būtinai pasiteiraukite, kas vykdys garantinį aptarnavimą. Įsidėmėkite, kad garantinis aptarnavimas ir servisas nėra vienas ir tas pats. Garantinis aptarnavimas suteikiamas iš gamintojo pusės ir dažniausiai per platintojus, atstovaujančius tam prekiniam ženklui. Gaminio garantijos laikas paprastai neviršija trijų metų. Serviso aptarnavimas reikalingas tam, kad vėsinimo sistema kuo ilgiau nepriekaištingai tarnautų

Vėsinimo plokštės
Patalpas galima vėsinti ne tik kondicionieriais bet ir pvz. specialiomis plokštėmis. LINDAB siūlo dviejų tipų plokštes: pakabinamas (laisvai kabančias) bei montuojamas į pakabinamąsias lubas. Balta plokščių spalva (su blizgumo koeficientu 30), padengiama milteliniu būdu, yra standartinė plokščių danga. Ji išsiskiria optimaliausiais spinduliavimo duomenimis.
Jei klientas pageidauja kitokios spalvos, priderintos prie konkretaus interjero, galima pateikti plokštes, gamykloje nudažytas ir kitomis spalvomis. Išorinė („nematoma“) plokščių pusė yra uždengta izoliacine medžiaga. Kiekviena pagaminta plokštė yra kruopščiai gamintojo testuojama naudojant slėgį, viršijantį optimalų darbinį slėgį, o turint galvoje, kad jose nėra jokių atskirų dalių − tai tikrai patvarus produktas
LINDAB vartotojui siūlo vėsinimo sistemą, kuri yra ne tik viena ekonomiškiausių, turint galvoje energetinius resursus, bet ir, galvojant apie ateinančias kartas, ji yra 100 proc. perdirbama.
Temperatūra spindulinio vėsinimo sistemoje paprastai reguliuojama pagal poreikius. Kitaip nei oro kondicionierius, LINDAB gaminamos vandeninės spindulinio vėsinimo plokštės nesukelia koncentruoto šalto oro judėjimo. Tinkamai išdėsčius plokštes, jos skleidžia tolygų spinduliavimą ir nėra juntamas kontrastingas perėjimas iš vėsios zonos į nevėsinamą Sistema nekelia triukšmo, skersvėjo, ore sklandančių dulkių pojūčio.

delfi logo rgb
facebook
gmail
youtube
lrytas