Betoninės Benders čerpės

Bendrovė „Benders“ įsikūrė prieš 50 metų. Šiuo metu joje dirba apie 400 žmonių. Šiandien „Benders“ – viena didžiausių čerpių gamintojų Švedijoje, kur veikia trys šios bendrovės gamyklos.

Ši bendrovė turi gamyklas Norvegijoje, Danijoje, Suomijoje, Vokietijoje bei JAV, todėl jos vardas yra gerai žinomas ir vertinamas Europoje.

„Benders“ čerpės gaminamos iš natūralių žaliavų. Čerpės padengtos dviem sluoksniais dažų. Jos yra atsparios drėgmei, ledui, temperatūros pokyčiams (iki -40° C), ekologiškos, nekelia pavojaus žmogaus sveikatai bei aplinkai. Benders čerpės atitinka ISO 14001 standartus.

Betoninės „Benders“ čerpės – idealus pasirinkimas

Konkurentabili kaina. Šiai dienai čerpės – optimaliausias pasirinkimas ir tai patvirtins bet kuris su stogo dangomis dirbantis, nešališkas profesionalas. Tik keraminės čerpės (kalbama apie kokybiškas ir brangesnes čerpes, o ne antrarūšes ar kt.) dėl didelių gamybos kaštų yra apie 1,5 karto brangesnės už švedų kompanijos „Benders“ betonines čerpes, savo savybėmis namui suteikia papildomą vertę, puikią išvaizdą nei kiek nenusileidžia keraminėms. Tada klausimas – kam išlaidauti ?

Švediškos „Benders“ čerpės gerokai pigesnės net už tokias populiarias Lietuvoje dangas kaip skarda, šiferis (vėlgi kalbame apie aukštos kokybės ir brangesnes dangas), kurias daugelis renkasi dažniausiai vien dėl to, kad trūksta informacijos ir dėl meistrų suinteresuotumo. Tačiau, kai namų kvartale atsiranda namas su puikiu „Benders“ čerpių stogu ir kaimynai sužino kiek tai kainavo, daugeliui nebekyla klausimų kokią stogo dangą rinktis savo stogui. O kai kam jau būna „šaukštai po pietų“.

Ilgaamžiškumas. Ilgaamžiškumas, tiek keraminių tiek ir betoninių čerpių, yra beveik vienodas apie 50 - 100 metų. Atlaikydamos 100 šaldymo – šildymo ciklų jos užtikrina ilgalaikę namo apsaugo nuo išorės poveikio. Dauguma žmonių mano, jog laikui bėgant keraminių čerpių stogas tik gerėja. Tačiau betonas yra tvirtesnis už molį ir priešingai nuo molio, laikui bėgant tvirtėja. Skandinavijoje „Benders“ čerpės yra labai populiarios, nes pateisina išrankių gyventojų lūkesčius jau 50 metų.

Svoris - privalumas. Švediškos „Benders“ čerpės – tinkamas pasirinkimas tiek naujam, tiek ir restauruojamam namo stogui. Naujo namo stogo konstrukcija projektuojama tokia, kad atlaikytų 200-300 kg/m² apkrovas (šlapias sniegas, vėjas, stogo danga, konstrukcijų svoris ). Todėl naujo namo stogo konstrukcija (medienos kiekis) praktiškai nesiskiria nuo to, kokia bus pasirenkama stogo danga. „Benders“ čerpių svoris yra apie 36kg/ m² ir sudaro tik apie 14% skaičiuojamos apkrovos. Logiška, kad tokiu atveju geriau rinktis čerpes ir turėti patikima ir komfortą garantuojantį stogą, kuris išlieka stabilus siaučiant audroms, nebarška lietuj lyjant, dėl temperatūros svyravimų ant vidinio paviršiaus nesikaupia kondensatas, kuris neretai pridaro rūpesčių ir papildomų išlaidų (sugadina apdailą, supūdo stogo konstrukcijas).

Keičiant seną stogo danga nauja, dažniausiai stogo konstrukciją reikia sutvirtinti. Tačiau, kaip buvo minėta, „Benders“ čerpių žema kaina sumažina darbų ir medienos kaštus, o renovuotas stogas džiugins ilgus metus.

Plati spalvų gama. Benders siūlo plačią spalvų gamą. Iš viso galime klientams pateikti iki 40 spalvų čerpių. Jeigu Jūs norite, kad dažai būtų pagaminti asmeniškai Jums – tokia galimybė taip pat yra.

„Benders“ gamykloje gaminami dažai čerpių dažymui yra labai aukštos kokybės, todėl nekyla problemų ateityje. Tai patvirtina ir tai, kad dažai parduodami kitiems gamintojams.

Medžiagos iš gamtos. Produktų gamybai naudojamų medžiagų parinkimas - tai labai atsakingas darbas gamintojui. „Benders“ stogo čerpės yra gaminamos iš gamtoje išgaunamų medžiagų. Cementas yra gaunamas iš ekologiškiausio gamintojo pasaulyje – „Cementa“. Smėlis vežamas iš vietinės kasyklos, o dažai čerpių dažymui yra sumaišomi gamykloje, vykdant griežtą procesų kontrolę. Produktai yra ekologiški, o „Benders“ yra vienas iš pirmųjų stogo čerpių gamintojų pasaulyje, kuris buvo pripažintas kaip atitinkantis ISO 14001 standartą.

Aplinkos saugojimas. ISO 14001 pažymėjimas reiškia, kad „Benders“ rūpinasi aplinka, nes įmonė yra sukurta laikantis ISO 14001 standarto. Gamykloje yra naudojamas vietinio šaltinio vanduo, o naujų čerpių gamyboje yra naudojamos atvežtinės medžiagos bei nuo teršalų išvalytas vanduo. Gamykloje yra taupoma energija. Pastatų šildymui yra naudojama perteklinė šiluma iš džiovinimo kamerų. Visi padėklai yra grąžinami tam, kad juos būtų galima naudoti iš naujo. Aukšti reikalavimai įrenginiams ir technologijoms padeda „Benders“ gamykloms išlikti šios srities lyderių pozicijose.

delfi logo rgb
facebook
gmail
youtube
lrytas