Lentelės

Antifrizo naudojimas šildymo sistemose

Yra asmenų kurie norėdami apsaugoti  šildymo sistemą nuo šalčio poveikio, į šildymo sistemą pila neužšąlantį skystį. Ypač tai aktualu sodybose ir pastatuose kuriuose žiemą nuolat negyvenama ar nevykdoma kita veikla. Tačiau dažnai nežino ką blogai daro ir koks galimas efektas.

Keletas pastebėjimų apie neužšalančias šildymo sistemas.

Šiluminė talpa Antifrizo šiluminė talpa 15-20% mažesnė už vandens. Tai reiškia kad bus mažesnė ir sistemos šiluminė galia. Tokiu atveju ir šildymo radiatoriai turi būti didesni.
Klampumas Antifrizo klampumas didesnis už vandens. Tokiu atveju vamzdyno diametras turi būti didesnis ir cirkuliacinio siurblio galia didesnė.
Lakumas Antifrizas yra daug lakesnis už vandenį, todėl padidėja reikalavimai vamzdžių jungtims ir kitos įrangos sujungimams.
Cinkas Antifrizo negalima naudoti su cinkuotais vamzdžiais, nes tai sukelia cheminius pokyčius ir antifrizas praranda originalias savybes.
Toksiškumas Vengiant nuodingų medžiagų patekimo į vandentiekio sistemą, pvz. per vandens šildytuvo (boilerio) nesandarumą. Geriausia naudoti propilenglikolio pagrindu paruoštą mišinį.
Temperatūra Rekomenduojama šildymo sistemos šilumnešio užšalimo temperatūrą nuo -10, - 15 ° C. Kokiu santykiu neužšąlantį skysti skiesti vandeniu patars pardavimo vietoje.
Kita Yra šildymo įrangos gamintojų kurie nesuteikia įrangai garantijos jeigu sistemose naudoajamas ne jų rekomenduojamas neužšąlantis skystis.
Savybės Vanduo  Etileno gliukolis
Tankis, esant 20 º C, kg / m 3 998,2 1113,2
Užšalimo temperatūra, ° C 0 -11,5
Virimo taškas 0,1 MPa, º C 100 197,7
Specifinė šiluminė talpa, kJ / (kg * ° C) , prie 20 º C 
 prie 0 ° C 
4184 
2,04
2422 
-
Šiluminis laidumas, kJ / (h * m * ° C) 2179 0955
Klampumas prie 20 º C, mm 2 / s 1,0 19-20
Etilengliukolio užšalimo temperatūra ir tankis - lentelė
delfi logo rgb
facebook
gmail
youtube
lrytas