Kondensaciniai katilai

Žinomas vokiečių šildymo katilų gamintojas Junkers jau ketvirtus metus Baltijos šalyse siūlo pažangiausias technologijas - kondensacinius šildymo katilus. Įtraukiant šiuos katilus į 2001 m. produkcijos programą, buvo siekiama pagrindinio tikslo - supažindinti klientus su naujausiais ir moderniausiais Junkers šildymo įrenginiais. Šių katilų konstrukcija, o kartu ir techninės galimybės iš esmės skiriasi nuo tradicinių šildymo katilų modelių.

Kondensaciniuose įrenginiuose šiluma, kuri paprastai išeina su išmetamaisiais degimo produktais, yra sunaudojama tikslingai. Sumažinus išmetamųjų degimo produktų temperatūrą, o kartu kondensuojant juose esančius vandens garus, gaunama papildoma šiluma, kuri nukreipiama į šildymo sistemą. Naudojant šią technologiją, sudeginant gamtines dujas, katilo naudingumo koeficientas padidinamas 11.

Kondensaciniai katilai yra ekonomiškesni ir ekologiškesni, o taip pat su žymiu rezervu įvykdo vis griežtesnius Europos Sąjungos įrenginių saugos bei aplinkosaugos reikalavimus. Jų konstrukcijoje panaudoti moderniausi ir efektyviausi techniniai sprendimai, pavyzdžiui, aliuminio-silicio lydinio šilumokaitis, cilindrinis nerūdijančio plieno degiklis. Junkers pagrįstai didžiuojasi savo kondensaciniuose katiluose naudojamu šilumokaičiu, pasižyminčiu keletu esminių pranašumų, palyginus su nerūdijančio plieno šilumokaičiu .

Pirma - su dešimčia procentų silicio legiruotas aliuminis pasižymi puikiu terminiu valdymu (150 W/m x K) ir plastiškumu. Aliuminis dešimt kartų geriau nei nerūdijantis plienas praleidžia šilumą, todėl, pavyzdžiui, vandens kanalo sienelių tankis gali būti net šeši milimetrai. Siekiant panašaus rezultato, nerūdijančio plieno šilumokaičio sienelės turi būti 0,8 mm plonesnės, nes plienas gerokai sunkiau praleidžia šilumą.

Antra – yra nulietas ištisinis aliuminio - silicio šilumokaitis. Jo konstrukcinis sprendimas dėl dydžio, kanalų sienelių storio ir atstumo yra optimaliai pritaikomas aplinkybėms, tokiu būdu kartu su geru šilumos laidumu užtikrinant optimalų kondensacinio šildymo įrenginio naudingumo koeficientą. Nerūdijančio plieno gaminių suvirinimo ir litavimo vietos yra ypač neatsparios korozijai. Pasekmės: dėl taškinės korozijas atsiranda skylės, sukeliančios vandens nuotėkį šildymo įrenginyje.

Šiuo metu Junkers kondensaciniai katilai Baltijos valstybių rinkose užima vis svarbesnę vietą. Klientų pasitikėjimas kondensacine technika yra įgytas pirmiausia dėl kondensacinių katilų patikimumo,efektyvumo bei plačios priedų programos šiems katilams.

Junkers pasiūlė dar platesnį kondensacinių katilų ir jų priklausinių spektrą - nuo 22 kW įrenginių būstams arba nedideliems namams iki 90 kW įrenginių daugiabučiams ar pramoniniams pastatams. Šiuos galingumus įmanoma net keletą kartų padidinti, naudojant katilų kaskadas.

Junkers siūloma CerapurComfort, CerapurMAXX, CerapurModul, CerapurModul-Smart ir CerapurModul-Solar kondensacinių šildymo katilų serija išsiskiria ypatingai aukštu naudingumo koeficientu ir žemu kenksmingų atliekų kiekiu (visiškai įvykdomi Blauer Engel* reikalavimai). Šie katilai yra specialiai pritaikyti žemos temperatūros veiklos režimui, pavyzdžiui, grindų šildymui.

Blauer Engel - kokybės ženklas, liudijantis produkto draugiškumą supančiai aplinkai. 

CerapurComfort
CerapurMAXX
CerapurModul
CerapurModul-Smart
CerapurModul-Solar

delfi logo rgb
facebook
gmail
youtube
lrytas